Ett par boyfriend jeans

Boyfriend jeans

Stilen borde heta boyfriends jeans, för det är vad som åsyftas. Den som startade trenden med boyfriend jeans är den amerikanska filmskådespelerskan Katie Holmes. Hon sågs på väg hem från en repetition på Broadway iklädd Tom Cruises jeans.  Då de inte ännu var gifta uppfyllde Tom kravet på att vara en pojkvän. Många tyckte att det såg gulligt ut och blev snart väldigt populärt.

Boyfriend jeans är sydda en aning vidare och större än vanliga jeans om du jämför två par av samma storlek. Det är meningen att de ska se ut att vara lite för stora. Vill du inte köpa färdiga boyfriend jeans, kan du köpa jeans i en storlek större än vad du egentligen bär. Men det finns flera tillverkare som har skapat färdiga boyfriend jeans. Typiskt för boyfriend jeans är att de ska vara slitna, lite som om det är pojkvännens avlagda jeans, ett par gamla jeans som sedan återanvänds.

Boyfriend jeans finns att köpa hos stora klädkedjor som Lindex, Kapp-Ahl och Gina Tricot. Att H&M är med på trenden är väl självklart, det var H&M som var tidigast ute med boyfriend jeans trenden. Det är roligt att ett svenskt företag är så bra på att snappa upp trender och sedan få de att växa. Även mindre aktörer inom klädindustrin har hjälpt till att få trenden att växa i popularitet.

En av Sveriges mer kända kvinnliga bloggare, Kissie, ägnar några sidor åt boyfriend jeans trenden. Hon har bilder på sin blogg på sina favorit boyfriend jeans och diskuterar vad som är bra respektive dåligt med jeansen tillsammans med sina följare i kommentarstråden.

Trenden med boyfriend jeans har utvecklats till att omfatta hela garderoben. Att ha sin pojkväns T-shirt med reklamtryck för Harley Davidson motorcyklar är rätt. Lite för stor, en aning urtvättat t-shirt kan vara riktigt snyggt. Även kavajer finns sedan 2010 i boyfriendmodet. En sådan kavaj sitter inte lika tajt som en vanlig kavaj för kvinnor brukar sitta. Den har lösare former, inte lika insvängd och ärmarna är lagom långa för att behöva vikas upp och ge ett feminint intryck. Leta efter byxorna här.

Boyfriend kavajer finns i de klassiska färgerna svart och grått till vita kavajer. På senare tid har det dykt upp kavajer i rosa och i olika neonfärger. De sistnämnda ser då inte riktigt ut som om de var lånade från pojkvännens garderob men är helt klart moderiktiga. En boyfriend kavaj är mycket användbar då den kan bäras över en cocktailklänning eller en blus. Det går till och med att ha den till ett par leggings men kanske inte tillsammans med ett par boyfriend jeans, det skulle bli för mycket av det goda.

När du klär dig i boyfriend jeans ska du tänka på att överdel och underdel inte får ge ett slarvigt intryck. Boyfriend jeans finns som mycket slitna med många hål och glipor men även lite mer strikta, bara en aning för stora. Bär du ett par jeans med mycket hål bör det vägas upp av en striktare topp och tvärtom. Annars finns det fog för att påstå att några par boyfriend jeans håller ihop en garderob på grund av mångsidigheten hos dessa jeans.